ALPINA NATURE GLAMPING TURIZAM

ALPINA NATURE GLAMPING TURIZAM

Glamurozno kampovanje, ili glamping kao što je poznato, postao je izuzetno popularan u posljednjih nekoliko godina, ne pokazujući znakove usporavanja. Kombinira udobnost i tradicionalno ‘kampovanje’ kako bi pružio jedinstveno iskustvo odmora i zgodan način da se vratite u kontakt s okolinom, daleko od hotela s 5 zvjezdica i pravo u srce prirode. Alpina Nature je kompanija koja projektuje i gradi mala skloništa i šatore specijalno za ovu vrstu turizma. Tim uključuje bioklimatske arhitekte, drvograditelje, marketinške i ugostiteljske stručnjake; svi oni su samoproglašeni ljubitelji i avanturisti na otvorenom.

„Vjerujemo da ljudi traže jedinstvena iskustva u prirodi gdje se mogu ponovo povezati sa svojim životom i okolinom“, kaže Alpina Nature. Idealni za privatne nekretnine kao sobe za goste ili za izgradnju uspješnih ekološki prihvatljivih ljetovališta za privlačenje turista, proizvodi koje je dizajnirala kompanija uključuju apartmane, šatore, kabine, saune, samostalna kupatila i još mnogo toga. Sve vile su izgrađene od visokokvalitetnih, prirodnih i održivih materijala, uključujući neobrađeno drvo i ekološki tekstil.

Održavajući svoju glamuroznu etiketu, strukture imaju bračne krevete, grijanje i izolaciju, kao i integrirani ventilacijski sistem. Panoramski stakleni zid pruža neograničen pogled na krajolik, nudeći direktnu vezu sa otvorenom, danju ili noću. Šatorska verzija ima praktične mreže protiv komaraca i rasvjetu, a može se postaviti u bujnu šumu ili na plaži. Za još veću udobnost, apartman ima malu kuhinju i kupatilo. Ove male i udobne strukture pogodne su za sve vrste vremena i lokacija, savršeno se uklapaju u okoliš. Krovovi i fasade se mogu prilagoditi kako bi se uklopili u određenu destinaciju, upotpunjujući prirodne i lokalne kulturne zahtjeve.

Gledajući rastuću popularnost glampinga, postaje jasno da turisti traže intimna iskustva vikenda ili odmora u kojima mogu pronaći mir , daleko od užurbanog gradskog života. Priroda daje ključ za postizanje te ravnoteže. rastuću popularnost glampinga, postaje jasno da turisti traže intimna iskustva vikenda ili odmora u kojima mogu pronaći mir, daleko od užurbanog gradskog života.

 

Odaberite valutu